Hvad Healing er for noget..

 
 

Healing er en helt naturlig ting! Og er utrolig behageligt og beroligende at modtage,- også for børn. Healing betyder "at gøre hel" - at skabe balance ved hjælp af livsenergi.

Vi indeholder alle en selvhelbredende kraft og kroppen er for det meste i stand til at helbrede sig selv. Sår kan hele og antistoffer kan gå til angreb på virus og bakterier ved hjælp af denne energi.

Nogle gange er skaden dog så stor at man har brug for hjælp.

Healeren vil her kunne udrense skadelige energier eller blokeringer og vil styrke din egne selvhelbredende evne, så du genfinder balancen og det gode helbred.

Ved
 håndspålæggelse tilfører healeren "energi" til klienten. Denne energi stimulerer immunforsvaret og genetablerer kroppens naturlig evne til at helbrede sig selv.

Healing bringer dig i kontakt med dig selv som helhed fysisk, følelesesmæssigt, mentalt og åndeligt. 

Der er ingen aldersgrænser for healing. Så i praksis kan man begynde at heale børn allerede inden de er født.

forskellen på den udøvende healer og den almindelige kærlige medmenneskelige healer, er energi-overførslen. Mængden af den kraft eller intensitet af den rene energi som overføres til klienten gør forskellen på healeren og den almindelige medmenneskelige healing som de fleste har i sig.

 

 

Historie og fakta:

Healing er en af de ældste former for medicin, og bruges den dag i dag mod en lang række sygdomme, fysiske som psykiske. Det har sine rødder i de ældste religioner, i shamanisme og magi. De fleste af verdens folk har en tro på åndernes og gudernes evne til at fremkalde sundhed og helbrede sygdom. Den ældste kendte omtale af gudernes helende kraft i Vesten kommer fra ægypternes tidlige civilisationer. Her brugte præsterne hænderne til at overføre deres helende kræfter til de syge. De gamle grækere bl.a. Hippokrates mente at visse mennesker har en særlig kraft som de kaldte dynamis, og den gjorde dem i stand til at helbrede ved håndspålæggelse.

Healing er det engelske ord for at "hele". Eks. Han helede den syge, hvilket betyder at helbrede. Healing omfatter en lang række alternative behandlingsmetoder og værktøjer, hvor healeren overfører energier og helbredende kræfter til den syge. Det kan enten ske ved direkte berøringer, magnetiske strygninger, fjernhealing ved tankens kraft, uden berøringer, over korte eller meget lange afstande, bøn, pendulering, sten og krystaler, (krystalhealing) m.fl.

Healing betegnes for en mirakuløs eller magisk helbredelses form af mange, og har sine rødder i religiøse og spiritistiske sammenhænge. Healingen er ofte blevet udøvet af f.eks. medicinmænd, troldmænd, hekse, shamaner m.fl., men kan udøves af de fleste. Spørgsmålet er bare: Hvordan?

Før i tiden troede man ofte at, healingen var uddrivelse af onde ånder eller ophævelse af onde kræfter, der påvirker den syge f.eks. fordi der var kastet en forbandelse over dem.  

Healeren anses også for f.eks. at kunne læse og påvirke den syges aura (kroppens energi felt). I middelalderen mente man, at ikke mindst gejstlige og kongelige besad helende evner, hvorfor det var vigtigt for den syge at blive berørt af sådanne personer.

Helbredelse ved tro er også en udbredt healings-gren som specielt "kristen Videnskab-bevægelse" gør meget i. 

Der findes idag rigtig mange forskellige former for healing, og ingen kan sige noget om hvilken healingsform der er bedst, for det kommer naturligvis an på både healer og modtager, erfaring og metodevalg, symptomer, symptombehandling, metode og værktøj, årsag og virkning etc.

Dog ved man med sikkerhed, at healing er kommet for at blive, og de første beretninger man har omkring healing er et par tusinde år før vores tidsregning.

Ikke betinget af tro

Healing forbindes af mange med tro, religiøsitet eller spiritualitet. Healingen er ikke afhængig af hverken healerens eller klientens tro. Det som er vigtigt er graden af kommunikation mellem healer og klient, og klientens modtagelighed og vilje til at ville helbredes.

Healingens potentiale

For at forstå healing, må den ses i sammenhæng med naturloven. Alt i universet er underlagt loven om årsag og virkning, enhver aktion skaber en reaktion. Stress gennem lang tid, forkert ernæring og følelsesmæssige problemer kan forstyrre vores balance. Healing er subtilt og virker på det dybeste plan.  At bruge healing som en metode til at blive rask og frisk er en ting. Brug af healing i personlig og spirituel vækst er ligeså vigtig. Healing gør noget ved det grundlæggende i os, det afdækker og viser os den vi er inderst inde.

En klog mand har sagt: ”det der ligger bag os og det som ligger foran os, er småting sammenlignet med det som ligger i os.” 

Man kan også betragte sygdomsforløb som noget positivt, der giver mulighed for at bearbejde følelsesmæssige problemer og få kontakt til sider af sig selv, som er blevet undertrykt. Sygdomme skal ikke altid betragtes som noget ondt, der med alle midler skal bekæmpes. Sygdom repræsenterer nogle sider af os selv, som har brug for opmærksomhed og omsorg.

 

 

Healingens formål er at helbrede, lindre og trøste. Den moderne læge har det samme formål.

selvom healeren og den moderne læge har samme formål, arbejder de alligevel på vidt forskellige måder. Da der er så stor forskel på healerens og lægens arbejde, vil de to metoder tit kunne understøtte hinanden.

Ved alvorlige sygdomme vil jeg anbefale, at man først kontakter sin læge, da det er ikke healerens formål at stille en diagnose.

Den moderne læge ser på kroppen som et system af kemiske processer, der kan komme ud af balance. Ved hjælp af kemi kan lægen udrette mirakler, når det gælder sygdomme og dens syntomer.

Placebo-effekten er en sjov pinlighed, der får enhver moderne læge med respekt for sig selv til at le eller trække på smilebåndet. For lægen er begreber som sindets selvhelbredende evne noget naivt sludder.

hos healeren er det et univers ved sygdom som giver udtryk for en form for uvidenhed eller formørkelse. Der kan være noget ved livet, som vi kæmper imod som vi ikke vil se i øjnene. Kroppen er et spejl af de indre følelsesmæssige, mentale og spirituelle processer og reaktioner på indre og ydre faktorer.

Derfor rummer enhver sygdom en slags gåde for healeren. Når gåden er blevet løst, efterlader den os klogere og kærligere end før.

Ofte er det sådan, at når man rigtig har kæmpet sig igennem alverdens processer omkring sin sygdom og enten er nået ud på den anden side som helbredt eller har forsonet sig med tilstanden, vil nogen mennesker ikke have undværet den møjsommelige rejse.

Indsigt og visdom føles berigende for de mange af os. Vores medfølelse for andre er som regel også vokset.

Healing er hverken enkelt eller logisk, og bliver af mange regnet for noget lidt mystisk der ikke kan forklares rationelt. Der mangler klar dokumentation for healings virkning, men selv om den fandtes ville det antageligt ikke være nok, da healing er en af de behandlingsmetoder der bør opleves for at kunne forstås.

Healing forbindes med at overføre energi, oftest gennem hænderne. Denne energi er en del af alle levende væsener fra fødsel til død, og det er den samme livskraft som holder os raske, men også reparerer skader når vi er syge eller skadet.

 

 

VÆRD AT VIDE OMKRING HEALING:


"R E A K T I O N E R  V E D  H E A L I N G"?


UNDER HEALINGEN:

Da vi alle er forskellilge som mennesker, reagere vi også meget forskelligt på healing. Hvem ved, om du er en af dem, som begynder at fryse eller svede under healings-seancen. Hvem ved om du er en af dem som begynder at mærke citren i forskellige dele af kroppen, eller får hovedpine, en summen for ørerne, med mere. Dette er ikke en indikator på, at du ikke er blevet healet, eller at det er en dårlig healing, tværtimod. Men tag det bare helt roligt, for det er meget naturligt, når healings energien arbejder i kroppen - at der vil komme nogle reaktionsmønstre. Det kan også være at du er en af de personer, som mærker varme og velvære, og bare føler dig dejligt stimuleret og afslappet, og ikke mærker noget yderligere.   Det er også normalt og betyder ikke, at du ikke er blevet healet dårligere eller bedre. Uanset - hvad: Så virker healingen lige godt.

EFTER HEALINGEN:

Lige efter healingen og ca. 48 timer frem , kan du enten være meget træt og føle du bevæger dig rundt i en osteklokke, eller også kan du føle dig frisk som en havørn og fuld af fornyet energi. Har du lidt sløjhed eller noget sygdom i kroppen kan der godt gå op til 14 dage hvor healingen stadig arbejder, og sygdomsforløbet kan godt blusse lidt op igen, men blot for en tid. Du kan også være en af de personer, som reagere ved at føle dig lidt trist og ked af det, men du skal ikke være bekymret, for det betyder blot, at HEALINGEN VIRKER som den skal, og har aktivereret mange af dine sjælelige, tanke og følelsesmæssige sanser.


Efter en healing er det hensigtsmæssigt for dig, at gøre følgende:

* Drik rigeligt med vand, idet vand hjælper energien med at komme rundt i  kroppen.

* Tag det med ro resten af dagen, og mærk energien i dig selv.

* Drik helst ikke alkohol i op til 24 timer efter healingen, idet alkohol og healing ikke er det bedste at blande sammen. 

 

Du vil med stor sandsynlighed opleve nogle af følgende ting under healingen:

  Varme, kulde og prikken.

 • Maverumlen, når energien bevæger sig i organerne

 • Øjnene sitrer eller øjenlågene bevæger sig hurtigt (REM), når du er i en meditationslignende tilstand, hvor du hverken er vågen eller sover - en tilstand af fred og lyksagelighed .

 • Åndedrætsændringer .

 • Synkebevægelser og meget mundvand, når healingen går igang.

 • Tårer der fremkommer ved at du kommer i kontakt med dig selv, sandheden, oplever og husker den, hvilket kan frembringe stærke følelser.

 • Latter, fordi du måske indser , at en adfærd du hidtil har haft er morsom og unødvendig.

 • Fingerbevægelser, hovedrulninger og kropsbevægelser da energien arbejder i din krop.

 • Du ser farver eller billeder for dit indre øje, hvilket kan være en kommunikation af beskeder til dig.

 • Du hører stemmer, som ligeledes kan være kommunikation af beskeder til dig.

 • Det kan føles som om mine hænder berører dig flere steder samtidigt, selv om det ikke fysisk er muligt.

Selv om du under healingen ikke mærker noget særligt, virker healingen alligevel, idet energien strømmer ind i din krop og arbejder videre i dig.

 

Healingens helbredende kraft

Her er nogle af de fysiske resultater, som healingen kan afhjælpe, lindre, fjerne, understøtte eller helbrede:

 • Stress, posttraumatiske stresslidelser, depression, angst, panikangst, fobier, tvangssymptomer, udbrændthed

 • Krise som følge af f.eks. traumer.

 • Sorg som følge af f.eks. dødsfald eller tab.

 • Kolik og andre forstyrrelser hos spædbørn.

 • Kroniske lidelser som f.eks. migræne.

 • Betændelsestilstande og infektioner.

 • Bivirkningerne ved bl.a. kemo-terapi og angst i forbindelse med kræftsygdomme.

 • Kan påvirke en kræftcyste, således at den bliver reduceret og lettere at fjerne.

 • Smerter og skader

 • Kirurgiske indgreb

 • Beroliger døende og deres pårørende.

 • Forøger effekten af andre behandlingsmetoder herunder akupunktur, zoneterapi, kiropraktik, terapeutiske samtaler osv.

 • Fremmer effekten af medicinske forløb og hjælper med at nedtone bivirkningerne.

 • Støtter og styrker immunforsvaret, giver god modstandsdygtighed og hjælper til, at man kommer ovenpå sygdom eller skader.

 • Er effektiv mod muskel- og ledsmerter herunder sportsskader.

 • Kan lindre, afhjælpe eller helbrede sygdomme og lidelser, som ikke kan behandles i det traditionelle sundhedssystem, ofte fordi man ikke kender årsagen til sygdommen.

 • Og meget mere...

 

 

Uddrag fra bogen ”Få dig et liv” af Irma Lauridsen

Vi healer alle sammen, som regel uden at vide det.

Healing kan være bevidst. Men den kan også foregå ganske ubevidst, hvor healeren slet ikke er klar over, at han er healer, men bare gør det. 

  Når et barn falder og slår sig, ser vi jo, at dét, forældrene gør, når de kommer styrtende til for at holde om barnet, stryge det over ryggen eller holde sin hånd over såret, er healing i sin simpleste, enkleste og mest virkningsfulde form. For det virker jo! Barnet standser sin gråd. Smerterne forsvinder hurtigere, end de ellers ville have gjort. Alt er godt. Fordi alle forældre er healere uden at vide det. Vi kalder det noget andet. Trøst, for eksempel. Men healing er også trøst.

Vi kan alle sammen heale. Selv børn gør det af og til, helt automatisk. Hvis deres kammerat falder og slår sig, springer de til og stryger ham over ryggen eller håret, nøjagtig som forældre gør det overfor deres barn. Det er medfødt. Vi tænker slet ikke over det, men ved intuitivt, at vi ikke bare skal stå og glo, men berøre. Vi har alle sammen gjort det, fordi det ligger i os, at sker der noget slemt, styrter vi til og giver vores omsorg til den tilskadekomne. Holder om. Healer.

Læg hånden på din vens skulder eller arm. Stryg din veninde over hånden. Giv et knus. Sig varme, kærlige ord. Eller giv en helt bevidst healing, hvor du holder hænderne forsigtigt på et sygt eller ømt sted, indtil det hjælper. Det healer alt sammen – og forandrer helt utroligt. Det GIVER – til både modtageren og giveren. Det er den usynlige kraft, der er mere virksom end meget, der er til at tage og føle på.

   Det ville være så godt, hvis vi tænkte lidt mere over bare at gøre det og ikke var generte overfor det eller så det som noget mystisk. At vi healede hinanden mere bevidst og dermed meget oftere. Vi ville få følelsen, at vi ikke bare er overladt til vores skæbne, men vi kan gøre noget for at hjælpe hinanden. At styre tingene til noget positivt og behageligt. Det giver ro, overblik og sikkerhed i livet.

Glem alle tanker om, hvad healing er. Smid dem væk og så bare gør det! Kald det ikke healing, hvis det ord falder dig for brystet.

Det er lige meget, hvad det kaldes, for det virker.